Krutost

Bodoči pasji reševalec je postal žrtev napada s strupom

u.C.
10. 12. 2023, 17.23
Posodobljeno: 10. 12. 2023, 17.40
Deli članek:

Mešanček z labradorcem "Leo" se je šolal za reševalnega pes, da bi lahko pomagal reševalcem iz Spodnje Avstrije. Star je bil šele devet mesecev. Leo bi lahko imel blestečo prihodnost reševalnega psa in bi morda rešil veliko ljudi pred smrtjo. Zdaj je devetmesečni mešanec labradorca Leo mrtev, bil je zastrupljen.

Rettungshunde Niederösterreich
Kateri sovražnik psov je zastrupil Lea?

»Kako kruti so lahko ljudje?« se sprašuje ekipa reševalnih psov Spodnje Avstrije. Ena izmed njihovih sodelavcev  objokuje posebej bolečo izgubo. Njen "Leo" je bil zastrupljen in ni ga bilo moč rešiti. Verjetno je kaj zastrupljenega v gobec dobil tudi drugi družinski pes. Bil je rešen, a se še vedno bori s posledicami.

Drama se je zgodila v pasjem parku v Deutsch-Wagramu v avstrijskem okrožju Gänserndorf. Dva kosmatinca sta tekala naokoli, ko se jima je zdravje pričelo slabšati. Kasneje so ugotovili, da je eden izmed psov umrl zaradi zaužitja strupa.

Mešanec labradorca, star komaj devet mesecev, je bil na poti, da postane iskalec oseb na zahtevnih območjih. »Pravkar so ga naučili, da se javi, ko zavoha človeške vonjave,« pojasnjuje vodja reševalnih psov Karin Kuhn. Eden od njenih psov je bil pred časom tudi žrtev zastrupljevalca: "Na srečo se je rešil."

Med klubskimi kolegi je poleg žalosti tudi velika jeza. »Za lastnike psov trenutno ni rožnat čas, prepad med sovražniki živali in lastniki je vedno večji. Ne najdemo besed za to dejanje,« je dejal Kuhn.