Ohromljen promet

Video: Spektakularna tehnika čiščenja železniških prog v Münchnu

D.K.
7. 12. 2023, 09.44
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 09.59
Deli članek:

Nemčija je bila v preteklem vikendu v snežnem metežu. Zaradi prevelike količine snega so na nekaterih višjih objektih uporabili tudi helikopterje, s katerimi so razpihali snežno odejo.

Zajem zaslona
Zaradi zimskih razmer je bil ohromljen tudi železniški promet na širšem območju Münchna

Sneženje z nizkimi temperaturami, ki je pred dnevi prizadelo zlasti južne predele Nemčije, je povzročilo številne težave. V prometu je obtičalo na tisoče potnikov.  Številne ceste izven mest so bile močno zasnežene ali blokirane zaradi podrtih dreves. Ponekod je zapadlo več kot 40 cm snega.

Zaradi spolzkih cest se je zgodilo več prometnih nesreč s smrtnimi žrtvami. Zaradi snega, ledenega dežja in posledično zaledenelih stez je bilo zaprto letališče v Münchnu.

Zaradi zimskih razmer pa je bil ohromljen tudi železniški promet na širšem območju Münchna. Začasno so bile prekinjene regionalne in medkrajevne povezave, potniki nekaterih vlakov v Münchnu in Ulmu pa so morali noč preživeti na vlakih.

Na terenu so bile številne zimske službe, ki so v kar najkrajšem možnem času poskušale očistiti sneg. Spodnji posnetek prikazuje, kako so se tega lotili na železniški progi na območju Münchna.