Strelski pokol

14-letnica v šolo prikorakala s puško, ubila sošolko in sodila še sebi

D.K.
7. 12. 2023, 09.24
Posodobljeno: 7. 12. 2023, 10.57
Deli članek:

Strelskim pohodom in tragičnim dogodkom na šolah ni videti konca. Tokrat prihaja žalostna vest iz Rusije, kjer ste umrli dve osebi, več je ranjenih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

14-letna deklica je v šoli v ruskem mestu Brjansk ustrelila sošolko in ranila še pet ljudi, preden je sodila še sebi, so danes sporočili preiskovalci, poroča Reuters. 

Policisti okoliščine tragičnega dogodka še preiskujejo

"Po prvih podatkih preiskave je 14-letna deklica v šolo prinesla polavtomatsko puško, s katero je streljala na svoje sošolce," je v izjavi zapisal ruski preiskovalni odbor. Dodal je, da se je incident zgodil na gimnaziji izven središča Brjanska, mesta v bližini Ukrajine.

"V incidentu sta umrli dve osebi (eden od njiju je bil strelec), pet jih je bilo ranjenih in so jih prepeljali v zdravstveno ustanovo," so navedli in dodali, da motiv še ni znan. 

Številni ruski mediji so poročali, da so dekličinega očeta privedli na zaslišanje in da so preiskali družinsko stanovanje. Guverner regije Brjansk Aleksander Bogomaz je medtem streljanje označil za strašno tragedijo, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

V Rusiji, ki ima strogo zakonodajo o lastništvu orožja, so streljanja na šolah razmeroma redka, vendar so v zadnjih letih postala pogostejša. V zahodnem mestu Iževsk je septembra lani strelec v šoli ubil 18 ljudi. Leta 2021 je 19-letni strelec v šoli v Kazanu ubil devet ljudi. Istega leta pa je najstnik na univerzi v mestu Perm ubil šest ljudi.