Svet

Rusija trdi, da je sestrelila več kot 40 ukrajinskih dronov

A.S./STA
5. 12. 2023, 10.54
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 12.49
Deli članek:

Rusija je minulo noč po lastnih navedbah odbila val napadov z ukrajinskimi droni. Po podatkih ruskega obrambnega ministrstva so uničili 26 brezpilotnih letalnikov, nad Azovskim morjem in polotokom Krim pa so jih prestregli še 15. Nove ruske napade z droni je zabeležila tudi Ukrajina.

Prof
Fotografija je simbolična.

"Sinoči smo preprečili poskus režima v Kijevu, da izvede teroristični napad z droni," je v izjavi za javnost zapisalo rusko obrambno ministrstvo. Dodali so, da so uničili 22 ukrajinskih dronov, še 13 pa so jih prestregli nad Azovskim morjem in polotokom Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014.

V novem napadu davi pa so ruske sile po lastnih navedbah sestrelile štiri ukrajinske drone ter prestregle dva nad Azovskim morjem, so navedli v ločenem sporočilu. Po navedbah medijev, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, so prebivalci Krima poročali, da so na območju odjeknile eksplozije.

Ukrajinska stran po drugi strani omenja ruske napade z droni v več delih države. Kot so sporočile ukrajinske letalske sile, so prestregli deset od skupno 17 ruskih bojnih dronov. Poleg tega je Rusija na Ukrajino minulo noč izstrelila šest raket S-300. O morebitnem razdejanju ali žrtvah za zdaj ne poročajo.