Zanimivosti

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica Nataša Pirc Musar skriva posle svojega moža?

Oglasno sporočilo
5. 12. 2023, 10.49
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 10.50
Deli članek:

Poslovnež Aleš Musar, soprog predsednice republike Nataše Pirc Musar, za opravljanje protokolarnih in družabnih obveznosti prejme 971 evrov bruto nadomestila. Toda po veljavni zakonodaji mu ni treba prijavljati svojih poslovnih in drugih stikov pristojnim državnim inštitucijam.

V uradu predsednice republike molčijo o njegovih poslih z ruskimi poslovneži, zaradi katerih bi bila lahko oba predmet izsiljevanja ruskih tajnih služb.

Koliko lahko to vpliva na nacionalno varnost Slovenije? Ali bi predsednica lahko pomilostila tudi domnevna ruska vohuna, ki sta že leto v priporu?

Predsednico smo vprašali, ali je morda že prejela pobudo za njuno pomilostitev in kako bi v tem primeru ravnala. Objavljamo njen odgovor.

Pišemo tudi o ruskih poslih predsednice in njenega soproga: kdo je Rusinja, s katero poslovno sodelujeta od leta 2010 dalje in s katerimi ruskimi poslovneži ona sodeluje; kateri ruski oligarhi se skrivajo za kupcem, ki je Musarju za njegov delež v zemljišču na Mostah plačal tri milijone.

Po eni strani Musar trguje z ljudmi, ki so blizu kroga ruskega predsednika Vladimirja Putina, po drugi strani pa hodi v Kijev in se tam udeležuje ženskega programa. Objavljamo tudi Musarjeve dejavnosti kot soproga predsednice republike in koliko nas to stane.
https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24