Kraljeva družina

Razkrito, kdo je imel rasistična vprašanja o Archiejevi barvi kože

S.Š.
30. 11. 2023, 10.59
Posodobljeno: 30. 11. 2023, 11.13
Deli članek:

Angleški voditelj Piers Morgan je v novi epizodi oddaje "Piers Morgan Uncensored" razkril imena članov kraljeve družine, ki jih je skrbela barva kože Archieja, sina princa Harryja in Meghan Markle.

Instagram
Glede barve Archiejeve kože naj bi bila zaskrbljena kralj Karel in Kate Middleton.

Imena so navedena v nizozemski izdaji knjige Omida Scobieja o kraljevi družini "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival”. Morganu je razkril, da je šlo za kralja Charlesa III in princeso Kate Middleton, ženo princa Williama, Harryjevega starejšega brata.

Napaka pri tisku

V knjigi Scobie trdi, da je Meghan Charlesu poslala pisma, v katerih je omenila, da sta tako on kot tudi Kate Middleton sodelovala v domnevno zaskrbljujočih pogovorih o polti njenega in Harryjevega takrat še nerojenega sina.

Profimedia
Kate Middleton

V zadnji izdaji knjige, izdani v Veliki Britaniji, ki obravnava stanje britanske monarhije po smrti kraljice Elizabete II., Scobie ne imenuje družinskih članov, ki naj bi dvomili v Archiejev ten kože. Vendar pa so bila v knjigah, ki so bile prevedene v nizozemski jezik in izdane na Nizozemskem, natisnjena imena ljudi, ki so imeli rasistična vprašanja. Najverjetneje je šlo za napako pri cenzuri imen, ta pa so bila zdaj javno razkrita.

Profimedia
Kralj Karel