Srbija

Pred počitniško hišo v snegu našli zakopano zmrznjeno truplo

S.Š.
27. 11. 2023, 08.05
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 08.56
Deli članek:

Pred kočo v vasi Bele Vode na planini Golija v Srbiji so našli mrtvega 70-letnega moškega.

Facebook
Truplo nesrečneža je v celoti zasul sneg.

Truplo nesrečneža je v celoti zasul sneg, domnevajo pa, da je vzrok smrti podhladitev. Točen vzrok smrti bo sicer mogoče ugotoviti šele po opravljeni obdukciji. 

Po besedah ​​tamkajšnjih prebivalcev je 70-letnik pred dnevi prišel iz Beograda v počitniško hišo na Goliji, nazadnje pa so ga videli včeraj. Kaj se je torej zgodilo v zadnjih 24 urah policija še ugotavlja. 

Sneg v Srbiji povzroča preglavice

Temperature na Goliji so že več dni pod ničlo, zapadlo pa je več kot pol metra snega. Snežno neurje je danes zajelo več območij v Srbiji ter povzročilo številne težave v prometu, pri oskrbi z elektriko in s telekomunikacijami, posredovati pa so morali tudi gasilci, ki so evakuirali potnike v lokalnem prometu.

Gasilci so iz zasneženega avtobusa na relaciji Vranje - Kriva Feja na jugu Srbije evakuirali dvajset potnikov, dve osebi pa so iz snežnih zametov rešili na območju Ivanjice na zahodu Srbije.

Močno in mokro sneženje je ob močnih sunkih vetra porušilo daljnovodno omrežje na območju Ivanjice in Svrljiga, promet pa je bil prekinjen na številnih lokalnih cestah v hribovitih in goratih predelih Srbije.