Bo zbežal iz Rusije?

Mladi pevec po vpoklicu v vojsko padel v nezavest na odru

R.T.
8. 11. 2023, 18.28
Posodobljeno: 8. 11. 2023, 18.53
Deli članek:

Ko je vojna, morajo za orožje poprijeti mladi moški. Nekatere pa v Rusijo na fronto potisne neizprosna agencija za cenzuro na spletu.

Instagram
Ivan Minajev sebi ne vidi s puško v roki v prvi liniji na ukrajinsko-rusko fronti.

V torek so ruske oblasti v vojsko vpoklicale 23-letnega pevca Ivana Minajeva, ki na TikToku operira pod vzdevkom Xolidayboy.  Rojen je bil v Sevastopolu na Krimu, ki si ga je Rusija samovoljno priključila leta 2014, leta 2020 se naj bi preselil v Moskvo. Nedavno je sebe označil za Ukrajinca, dejal pa je tudi, da se po aneksiji ni izboljšalo življenje prebivalcev Krima.

Zdaj je Minajeva, ki se občasno tudi nališpa, doletela huda kazen – vpoklic v rusko vojsko. A le nekaj ur po strašni vesti je padel v nezavest med nastopom v Stavropolu. Odpeljali so ga v bolnišnico, ga pregledali in ugotovili, da ni nič resnega, zadeva je bolj psihološke narave, so dejali njegovi bližnji. Ne moremo mu zameriti, da bi se na ta način poskušal izogniti nesmiselnemu bojevanju.

Ekaterina Mizulina, vodja ruske državne agencije za nadzor in cenzuro množičnih medijev imenovane Roskomnadzor, je pred nekaj dnevi okrcala Minajeva zaradi njegovega »rusofobnega« stališča. Podobno je pred časom žugala raperju in TikTokerju Danji Milohinu, ki je v strahu pred smrtjo v vojni raje zapustil Rusijo.