Redka oblika pljučnice

Zlata olimpijka se bori za življenje

S.Š.
11. 10. 2023, 11.37
Posodobljeno: 11. 10. 2023, 11.41
Deli članek:

55-letna Mary Lou Retton, ena najboljših ameriških telovadk v zgodovini in zvezda olimpijskih iger v Los Angelesu leta 1984, se bori za življenje.

Profimedia
Mary Lou Retton

Njena hči McKenna Lane Kelley je prek Instagrama razkrila, da je imela njena mati redko obliko pljučnice, zaradi katere ni mogla sama dihati, zato je bila na oddelku za intenzivno nego. Hkrati je sprožila akcijo zbiranja sredstev, v kateri upa, da bo zbrala 50.000 dolarjev, saj Rettonova nima zdravstvenega zavarovanja, stroški oskrbe v bolnišnici pa so izjemno visoki.

"Mama je že en teden na intenzivni negi. Zaradi spoštovanja njene zasebnosti ne bom razkrival podrobnosti. Jaz in moja družina bi bili zelo hvaležni vsakršne pomoči," je zapisala McKenna.

Kolajne na Olimpijskih igrah

Leta 1984 je Rettonova postala prva Američanka, ki je osvojila naslov olimpijske prvakinje v mnogoboju. Osvojila je srebrno medaljo na preskoku grede ter bronasto na gredi in parterju.

Po športni karieri je Rettonova začela predavati z motivacijskimi govori, v katerih je promovirala prednosti pravilne prehrane in redne vadbe.