Invazija

Video: Stenice zavzele tudi London, na javnem prevozu plezajo po potnikih

S.Š.
11. 10. 2023, 09.49
Posodobljeno: 13. 10. 2023, 17.16
Deli članek:

Medtem ko so pred dobrim tednom iz Pariza sporočili, da se soočajo s povečanim številom stenic, so te zdaj “prispele” tudi v London.

Mateja J. Potočnik
Stenic se je izjemno težko znebiti, ko te enkrat zaidejo v naše stanovanje.

Po “epidemiji” stenic v Parizu so po besedah londonskega župana Sadiqa Khana majhne žuželke postale tudi velika grožnja londonskemu javnemu prometu. Khan je dejal, da Transport for London (TfL) "sprejema ustrezne ukrepe", da prepreči širjenje žuželk po mestu.

"Ljudje so zaskrbljeni zaradi dogajanja v Parizu, saj te iste žuželke zdaj povzročajo težave tudi v Londonu," je povedal za spletno stran PoliticsJoe. "Prejšnji teden sem stopil v stik s TfL. Sprejemamo vse potrebne korake, da zagotovimo, da v Londonu ne bomo imeli teh težav. Redno čistimo podzemne železnice in mestne avtobuse.”

"Pogovarjamo se tudi z Eurostarjem, ki povezuje London s Parizom preko predora pod Rokavskim prelivom,” je še zaključil Khan.

Preventivna akcija

Eurostar je medtem objavil, da se je začela "kampanja preventivnega odkrivanja" stenic.

"Varnost in dobro počutje naših strank in potnikov je bila vedno naša prioriteta. V celotnem omrežju Eurostar zaenkrat nismo opazili povečanja števila stenic na naših vlakih," je sporočilo vodstvo.

V viralnem videu iz londonske podzemne železnice, ki si ga je ogledalo več kot 1,8 milijona ljudi, je mogoče videti drobne žuželke, ki gomazijo po hlačah potnika, to pa je povzročilo manjšo paniko v Združenem kraljestvu. Kljub temu, da stenice pogosto živijo v razpokah v pohištvu ali posteljnini se lahko namreč širijo tudi prek oblačil ali prtljage.