Besedni obračun in grožnje

Incident v splitski bolnišnici: Ginekolog mlajši kolegici grozil s skalpelom

S.Š.
5. 10. 2023, 10.11
Posodobljeno: 5. 10. 2023, 10.30
Deli članek:

Splitska policija preiskuje primer groženj v KBC Split, kjer je po operaciji prišlo do besednega obračuna med dvema ginekologoma, med prepirom pa je eden drugemu tudi grozil s skalpelom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Incident se je po poročanju Jerka Kurevije iz splitske policije zgodil predzadnji septembrski dan, ko je 58-letni sodelavec grozil 29-letni zdravnici. "Policisti so 3. oktobra zaključili kriminalistično preiskavo 58-letnega moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje. Oznanilo smo podali pristojnemu državnemu tožilstvu."

Motiv storitve kaznivega dejanja oziroma razlog za nesoglasje med zdravnikoma za zdaj ni znan, po prvih informacijah pa je do spora med ginekologoma prišlo med operacijo.

Direktor KBC Split Julije Meštrović je dejal, da je zgrožen nad dejanjem zdravnika in da bo bolnišnica po dogodku sprejela vse potrebne ukrepe zoper zaposlenega. "Policija že opravlja svoje delo, tudi mi pa bomo sodelovali, kolikor bo potrebno, ter sprejeli vse potrebne ukrepe v zvezi z dejansko opredelitvijo dogodka," je dejal Meštrović.

Po prvih informacijah sicer oba zdravnika še naprej prihajata v službo, dokler krivda ne bo pravnomočno ugotovljena.