Nevaren in napadalen

Bidnovemu psu zaradi napadov prepovedali vstop v Belo hišo

S.Š.
5. 10. 2023, 09.50
Posodobljeno: 5. 10. 2023, 09.58
Deli članek:

Psu ameriškega predsednika Joeja Bidna so po več napadih na osebje prepovedali vstop v Belo hišo.

Profimedia
Joe Biden s Commanderjem.

"Commanderja trenutno ni na območju Bele hiše," je dejala tiskovna predstavnica prve dame Jill Biden. Že pred časom s morali sicer enega izmed Bidnovih zaradi napadov psov oddati. "Predsedniku in prvi dami je varnost tistih, ki delajo v Beli hiši, in tistih, ki jih varujeta vsak dan, izjemno pomembna" so še sporočili iz Bele hiše.

Policista so morali po ugrizu zdraviti v bolnišnici

Pes po imenu Commander je samo v mesecih med oktobrom 2022 in januarjem 2023 vsaj desetkrat ugriznil delavce tajne službe ali jih kako drugače napadel, kažejo dokumenti ameriškega ministrstva za domovinsko varnost, ki so bili javno objavljeni prejšnji teden. Enega izmed napadenih uslužbencev so morali zaradi ugriza celo odpeljati v bolnišnico.

Pes je prišel v Belo hišo kot mladiček decembra 2021, bil pa je rojstnodnevno darilo Bidnovega brata Jamesa. Za razliko od portugalskih vodnih psov nekdanjega predsednika Baracka Obame, Bo in Sunny, ki sta vedno veljala za izjemno prijazna in sta se družila z obiskovalci, pa ima predsednik Biden očitno težave s psi. Z ženo Jill sta imela pred Comanderjem namreč še psa Mayorja, prav tako nemškega ovčarja, ki so ga morali zaradi napada odpeljali k družinskim prijateljem Bidenovih.