Iskreno

Boris Becker o Đokoviću: »Ima dve osebnosti, ena stvar pa me je najbolj zmotila«

S.Š.
15. 9. 2023, 10.57
Posodobljeno: 15. 9. 2023, 11.04
Deli članek:

Sodelovanje med Borisom Beckerjem in Novakom Đokovićem je trajalo le tri leta (med letoma 2013 in 2016), srbski teniški igralec pa je v tem času osvojil 25 trofej, od tega šest grand slamov.

arhiv Media24
Tenisača sta sodelovala med letoma 2013 in 2016

Becker sicer ni več del Đokovićevega trenerskega štaba, je pa njegovo zmagoslavje na odprtem prvenstvu ZDA spremljal kot strokovni sokomentator.

»V finalu je igral mojstrsko. Težko je najti besede, s katerimi bi opisali igralca, ki je med letoma 2007 in 2023 osvojil 24 naslovov za grand slam. Nebo je meja za Đokovića. Se pravi, zanj ni meja. Ni normalno biti pri 36 letih tako zdrav, lačen zmage in zagret. Vse nas zanima, kje se bo končalo. Njegova najboljša lastnost je ta, da je sposoben prilagajati svoj načrt igre potrebam tekme. Vedno ima načrt B, C, D... Celotno abecedo,« je dejal legendarni nemški teniški igralec.

Beckerju je nato tudi razkril, kaj ga je med njunim sodelovanjem najbolj motilo: »Nikoli ni bil zadovoljen. Nikoli! Tudi če je zmagal na velikem turnirju, ni slavil, ampak je želel govoriti o tem, kaj mu ni uspelo. Rekel sem mu: "Nole, pomisli na to jutri," a me ni poslušal, nenehno je analiziral, da bi lahko napredoval.

Še vedno sva sicer dobra prijatelja. Novak ima dve osebnosti - tisto na igrišču in tisto izven njega. Je zelo dober človek, rad dela dobro, pomaga otrokom prek svoje fundacije, in če je prijatelju težko, je on prvi, ki mu bo priskočil na pomoč,« je zaključil Becker.