Šok

Kupila svežo špinačo, med njo se je skrivalo zeleno bitje

R.T.
11. 8. 2023, 12.57
Posodobljeno: 11. 8. 2023, 13.03
Deli članek:

Amber Worrick iz predmestja Detroita v ameriški zvezni državi Michigan si je zaželela sveže špinače. Prejela je več kot to.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V svoji lokalni trgovini je pograbila paket v plastiko zapakirane »organske« špinače in jo skupaj z drugimi stvarmi odnesla domov. A je paket skrival presenečenje, med špinačo se je namreč nahajalo majhno zeleno bitjece, žaba, na katero je med odpiranjem naletela njena hčerka. Kot je pojasnila Amber Worrick, se je žaba premikala. Špinačo je nato skupaj z žabo odnesla nazaj v trgovino, kjer so ji uslužbenci vrnili denar, bitje pa so nekoliko nespametno izpustili v naravo.

Kot je namreč za časnik Detroit Free Press pojasnila tiskovna predstavnica ministrstva za kmetijstvo v Michiganu Jennifer Holton, tega nikakor ne bi smeli storiti, saj da takrat ni bilo jasno, za kakšno vrsto žabe je šlo oziroma ali je sploh šlo za avtohtono vrsto. Primer je zato v svoje roke vzela Uprava za hrano in zdravila (FDA). Oglasili so se tudi v podjetju, ki goji zadevno špinačo in kjer so jo tudi zapakirali. Amber so se opravičili, hkrati pa so zagotovili, da bodo potrošnikom še naprej zagotavljali »najbolj svežo zelenjavo najboljše kakovosti.«