Raketni napad

VIDEO in FOTO: V rojstnem mestu Zelenskega odjeknili siloviti eksploziji, najmanj štirje mrtvi

S.R.
31. 7. 2023, 11.13
Posodobljeno: 31. 7. 2023, 14.19
Deli članek:

V ruskem raketnem napadu na mesto Krivoj Rog v osrednji Ukrajini so umrle najmanj štiri osebe.

Telegram/Dmitro Lubinets
Ena od raket je zadela devetnadstropno zgradbo.

Središče mesta Krivoj Rog v ukrajinski regiji Dnepropetrovsk sta danes zadeli dve ruski raketi. Po prvih navedbah ukrajinskega ministrstva za notranje zadeve sta v napadu umrli najmanj dve osebi, več pa jih je ujetih pod ruševinami. Število smrtnih žrtev se je pozneje povišalo na najmanj štiri. Ena od raket je zadela devetnadstropno stanovanjsko zgradbo, na kateri zdaj zeva velika luknja. Še ena je zadela štirinadstropno zgrabo, ki je del izobraževalne ustanove. To naj bi skoraj zravnalo s tlemi.

»Dva sta mrtva, približno pet do sedem oseb je ujetih pod ruševinami,« je dejal notranji minister Igor Klimenko. Iz urada generalnega tožilca so pozneje dodali, da je bilo v napadu ranjenih 25 oseb, vključno s štirimi otroki. Videoposnetek posledic napada je na družabnem omrežji objavil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki se je v tem jeklarskem mestu, ki je pred vojno štelo več kot 600.000 prebivalcev, rodil in je v njem preživel tudi svoje otroštvo. Po njegovih navedbah sta raketi zadeli stanovanjsko zgradbo in univerzo. »Ta teror nas ne bo prestrašil ali zlomil. Delamo na tem, da naše ljudi rešimo,« je zapisal.

Raketni napad so danes zabeležili tudi v Hersonu na jugu Ukrajine. V tem napadu je umrla ena oseba, še dve pa sta ranjeni.