Zaključena preiskava

Med preiskavo izginotja Madeleine McCann odkrili relevantno sled

R.T.
26. 5. 2023, 14.44
Posodobljeno: 26. 5. 2023, 14.53
Deli članek:

Portugalski, nemški in britanski policisti so končali najnovejšo preiskavo v primeru leta 2007 izginule britanske deklice Madeleine McCann.

Profimedia
Preiskava vodnega zajetja Arade.

Preiskava izginotja britanske deklice Madeleine McCann na območju vodnega zajetja Arade na jugu Portugalske je po treh dneh končana.

Potencialne dokaze zdaj čaka forenzična v Nemčiji. Portugalski časnik Correio da Manha pa poroča, da so v četrtek odkrili "relevantno sled", zaradi katere so se sodelujoči v preiskavi – Nemci, Portugalci in Britanci – osredotočili na specifično zaplato zemljo v bližini jeza.

Med zbranim gradivom naj bi bile tkanine in plastični predmeti.

Preiskovalci so na Portugalskem iskali dokaze, na podlagi katerih bi lahko glavnega osumljenca Christiana Brücknerja povezali z območjem, ki so ga prečesavali. 45-letni Nemec naj bi mu pravil "moj mali raj".

Profimedia
Sledi, ki so ostale za preiskovalci.

Nemški preiskovalci naj bi se nove preiskave lotili, potem ko naj bi odkrili nove fotografije, ki ga umeščajo na lokacijo. Prav tako so ovrgli navedbe, da naj bi iskali kamero in pištolo.

Prve rezultate forenzičnih testiranj gre pričakovati prihodnji teden, celotno poročilo pa verjetno šele čez nekaj mesecev. Če preiskava ni obrodila sadov, gre pričakovati izjavo nemških preiskovalcev; če jih je, bo izjava prišla z zamudo, so še sporočili.

To je bila prva večja preiskava v okviru primera izginotja takrat triletne Maddie od leta 2014. V njej je sodelovalo več ducatov policistov. Preiskava se je na isti lokaciji odvila že leta 2008.