Drama

VIDEO: Kavboj pobeglega bika Lesterja na avtocesti ujel z lasom

S.R.
23. 5. 2023, 17.52
Posodobljeno: 23. 5. 2023, 17.58
Deli članek:

Lester se je s travnika pognal na avtocesto, za kopiti so mu sledili kavboji, vse skupaj pa so spremljali policisti.

Zajem zaslonske slike
Lester je bil več tednov na begu.

Ne tako visokooktanski, pa zato nič manj razburljiv lov se je v nedeljo popoldne odvil na avtocesti v bližini mesta Holly severozahodno od Detroita v ameriški zvezni državi Michigan. Tam so trije kavboji, eden na konju in dva na štirikolesnikih, lovili pobeglega bika z imenom Lester, poroča tiskovna agencija AP. Del dogajanja so iz varnega zavetja vozila uspeli posneti policisti.

S posnetka je razvidno, da so »pastirji« Lesterju poskušali preprečiti, da bi se podal na avtocesto, a jim to ni uspelo. Bik se je vmešal med promet, a na srečo ni prišlo do trčenja. Tesno za kopiti mu je sledil kavboj na konju, ki je poprijel za laso in ga vrgel okoli Lesterjevega žilavega vratu. Slednji je nekaj trenutkov še uspel nuditi odpor in se poskušal rešiti s skokom čez sredinsko varovalno ograjo, a naj bi ga po navedbah policistov tam vendarle ustavili. »Po precejšnji zafrkanciji so žival uspeli ujeti in ga odstraniti z avtoceste,« so na Twitterju sporočili policisti. Dodali so, da se je stanje v prometu hitro normaliziralo, »govedo pa ni bilo deležno kazenske ovadbe in je že nazaj na pašniku, kjer lahko drugim živalim opisuje dogodivščino.«

Tiskovna agencija AP še poroča, da je bil Lester na begu več tednov. Pobegnil je z ranča, kamor so ga skupaj s še štirimi sotrpini premestili po pobegu iz bližnjega zavetišča za živali. Takrat je skupino ubežnikov ujela druga ekipa kavbojev, a je Lesterju uspel nov pobeg.