Zavrnjen ugovor zoper obtožnico

Brutalni napadalec iz mariborskega parka kmalu pred sodnika

J.V.
23. 5. 2023, 15.21
Deli članek:

Mariborsko sodišče je zavrnilo ugovor zoper obtožnico za 23-letnega Luko Gašpariča, ki mu tožilstvo očita poskus umora, potem ko je septembra lani v mariborskem parku z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno dekle, poroča Večer.

Facebook
Luka Gašparič

Obtožnica je postala pravnomočna, predobravnavni narok je razpisan za 1. junij. 

Kot piše Večer, so na mariborskem tožilstvu prepričani, da je 23-letnik svojo simpatijo hotel umoriti, kar bi mu zagotovo tudi uspelo, če ne bi vpitje napadene študentke doseglo policijske patrulje, ki je bila na obhodu parka, ter mlajše ženske in moškega, ki sta krike bolečine slišala vse do študentskega naselja ob Tyrševi ulici.

Obdolženi naj bi oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Še preden jo je policijska patrulja našla ležati v mlaki krvi, je napadalec kraj zapustil, a se je pozneje vrnil v park, saj je tam pozabil nahrbtnik z osebnimi dokumenti. Policisti so ga prijeli, po poročanju Večera pa naj bi v policijskem pridržanju dejanje deloma priznal in preiskovalcem celo povedal, kam je odvrgel morilsko orožje.