Začelo se je

FOTO: Tako iščejo truplo izginule Maddie: s kraja odnesli več vreč

R.T.
23. 5. 2023, 15.03
Posodobljeno: 23. 5. 2023, 21.20
Deli članek:

Preiskava je tudi uradno stekla. Bomo končno izvedeli, kako se konča najbolj razvpiti primer izginotja?

Solarpix.com
Iskalna akcija

Danes dopoldne so se v vode vodnega zajetja Arade podali potapljači. Zaplul je tudi policijski motorni čoln. Zajetje je od kraja Praia da Luz, kjer je leta 2007 izginila takrat triletna britanska deklica Madeleine McCann, oddaljeno približno 50 kilometrov.

Preiskovalci so danes z območja odnesli več vreč z neznano vsebino.

Solarpix.com
Iskalna akcija

Je bil tam ali ne?

V iskalni akciji sodelujejo portugalski, nemški in britanski preiskovalci, čeprav slednji zgolj kot opazovalci. Povod zanjo so dali Nemci, ki Christiana Brücknerja sumijo, da je deklico ugrabil in pokončal. Nemec je živel v bližini letovišča, kjer je bila na počitnicah družina McCann; na območju je bil med letoma 2000 in 2007. Vodno zajetje naj bi redno obiskoval.

Solarpix.com
Iskalna akcija

Christian Brückner, ki ga je kot osumljenca lani imenovala tudi portugalska policija, je bil v Nemčiji zaprt zaradi posilstva 72-letnice v letovišču, kjer je izginila McCann.

Po jugu Portugalske se je prevažal z rumeno-belim kombijem znamke Volkswagen. 3. maja 2007, ko je Maddie izginila, naj bi ga opazili v neposredni okolici. Tudi signal njegovega mobilnega telefona ga umešča na lokacijo v času dekličinega izginotja. Brückner sicer trdi, da je bil daleč stran in da nima nič s primerom.

Dali vedeti, da preiskujejo

Nemški preiskovalci so prepričani, da imajo pravega osumljenca. Prav tako so prepričani, da je bila Madeleine na Portugalskem umorjena. Kar pomeni, da najverjetneje gre za zelo ozko usmerjeno preiskavo. Zelo verjetno je tudi, da imajo več informacij, kot pa so jih delili z javnostjo.

Solarpix.com
Iskalna akcija

Po začetku preiskave so iz tožilstva nemške zvezne dežele Braunschweig v uradni izjavi sporočili, da preiskujejo primer izginotja Madeleine McCann, in sicer v spregi s portugalsko policijo. Več informacij trenutno niso pripravljeni razkriti.