Našli in kaznovali

Včeraj vozil v nasprotno smer, danes že dobil kazen

A.Z.
10. 5. 2023, 20.56
Posodobljeno: 10. 5. 2023, 21.00
Deli članek:

Voznika tovornjaka, ki je včeraj vozil v nasprotno smer na hrvaški avtocesti A4 v bližini cestninske postaje Breznički Hum, so danes na sodišču v Varaždinu že kaznovali. Za svojo smrtno nevarno napako bo moral globoko seči v žep.

video HAC
Voznika so ujeli nekaj ur po prekršku.

Že včeraj smo poročali, da je voznik tovornjaka na avtocesti A4 med Zagrebom in Varaždinom nekaj sto metrov vozil v nasprotno smer preden je ugotovil, da nekaj ni v redu.

Na sodišču v Varaždinu pa so 37-letnemu Romunu naložili kar 2100 evrov kazni, saj naj bi, poleg že omenjenega prekrška storil še nekaj drugih. Ko je polkrožno obračal na avtocesti, je zadel ob kovinsko ograjo, kar je prekršek izzivanja prometne nesreče.

Poleg tega je zapustil mesto prekrška in po nekaj urah, ko ga je ustavila policija, zavrnil preizkus alkoholiziranosti. Ob že omenjenih 2100 evrov kazni je dobil še prepoved vožnje na Hrvaškem za eno leto ter pogojno 60 dni zapora.

Glede na vse kazni, ki so mu pretile (do 6500 evrov, zaporna kazen do 120 dni, dve leti prepovedi vožnje na Hrvaškem), jo je še dobro odnesel.