Žrtve med civilisti

VIDEO: Ukrajinci napadli Rusijo, poročajo o smrtnih žrtvah

J.P./STA
30. 4. 2023, 08.33
Posodobljeno: 30. 4. 2023, 08.48
Deli članek:

Do domnevnega ukrajinskega napada prihaja po tem, ko so proruske okupacijske oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine v petek sporočile, da je bilo v ukrajinskem obstreljevanju v središču mesta Doneck ubitih devet ljudi.

Profimedia
Proruske okupacijske oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine so v petek sporočile, da je bilo v ukrajinskem obstreljevanju v središču mesta Doneck ubitih devet ljudi.

Ukrajinski izstrelki so zadeli rusko vas Suzemka blizu meje med Rusijo in Ukrajino, pri čemer sta bili ubiti dve osebi, je danes po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočil guverner Brjanske oblasti Aleksander Bogomaz.

"V napadu ukrajinskih nacionalistov sta bila žal ubita dva civilista. Po doslej znanih podatkih je bila ena stanovanjska stavba popolnoma uničena, še dve hiši sta bili delno uničeni," je Bogomaz dejal v sporočilu, objavljenem na Telegramu.

Do domnevnega ukrajinskega napada prihaja po tem, ko so proruske okupacijske oblasti v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine v petek sporočile, da je bilo v ukrajinskem obstreljevanju v središču mesta Doneck ubitih devet ljudi, med njimi osemletna deklica.

Rusija je medtem v zadnjih dneh ponovno izvedla več obsežnih zračnih napadov na ukrajinska mesta, v katerih je bilo ubitih 25 ljudi.