Odslužil polovico kazni

Pedofilski zvezdnik spet na prostosti

R.T.
3. 2. 2023, 15.14
Posodobljeno: 3. 2. 2023, 15.39
Deli članek:

Eden največjih glasbenih zvezdnikov 70. let prejšnjega stoletja bo pod drobnogledom policije in bo opremljen s sledilno napravo.

Profimedia
Gary Glitter

Britanski rocker Gary Glitter je bil leta 2015 spoznan za krivega spolne zlorabe treh deklet v 70. letih prejšnjega stoletja.

V eni točki obtožnice je bil spoznan za krivega poskusa posilstva, v štirih točkah nespodobnega napada in v eni spolnega odnosa z dekletom, mlajšim od 13 let.

Leta 1975 je poskušal posiliti deklico, ki je bila takrat stara manj kot deset let.

Glitter, čigar pravo ime je Paul Gadd, je leta 1999 priznal obtožbe o otroški pornografiji, zaradi česar je bil štiri mesece v zaporu. Leta 2006 je bil v Vietnamu obsojen zaradi spolne zlorabe dveh deklic.

78-letnik je po polovici odslužene zaporne kazni spet na prostosti. Eden največjih glasbenih zvezdnikov 70. let prejšnjega stoletja bo pod drobnogledom policije in bo opremljen s sledilno napravo.

Spolni prestopniki morajo biti v stalnih stikih z dodeljenim jim policistom, ki ga morajo obvestiti, če si spremenijo ime ali se preselijo. Pred potovanjem v tujino morajo zaprositi za dovoljenje, prav tako jim lahko preprečijo nenadzorovane stike z otroki in omejijo dostop do interneta. Če te pogoje prekršijo, jih takoj vrnejo za zapahe.