Sumljiv gol

Je bila žoga, ki je poslala Nemce domov, čez črto?

G.G.
1. 12. 2022, 22.27
Posodobljeno: 23. 6. 2023, 08.06
Deli članek:

V dramatičnih tekmah tretjega kola se je Japonska presenetljivo prebila na prvo mesto in se uvrstila v osmino finala svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju.

Twitter
Iz te perspektive so ocenili, da žoga ni v celotnem obsegu prešla čez črto.

Španci so gospodovali v prvem polčasu, vendar vodili le 1:0. Na začetku drugega dela so Japonci prestavili v turbo, Španci pa so zaspali in na hitro prejeli dva zadetka. Drugi je padel iz sumljive situacije, ko se je zdelo, da je žoga že s polnim obsegom čez črto. Tako se je zdelo vsaj s kota, ki so ga ponudile televizijske kamere. Var pa je zadevo pregledal iz ptičje perspektive in ocenil, da žoga ni čisto s celim obsegom prešla črto. Gol je obveljal, Španci pa z mlačnimi napadi niso uspeli izenačiti. 

Za nekaj minut jim je padlo srce v hlače, saj je na drugi tekmi Kostarika povedla z 2:1. Ljudje so se držali za glave, mežikali, se ščipali, saj niso mogli verjeti, da bi že iz skupinskega dela izpadli dve velesili. Narobe svet je držal le nekaj minut, saj so Nemci izenačili in tudi povedli, s čimer so naredili ogromno uslugo Španiji. Ta pa je ni vrnila Nemčiji, ki je izpadla iz svetovnega prvenstva. Španija bo v osmini finala igral proti Maroku, Japonska pa proti Hrvaški.