Med tekmo

Prijeli so 29-letnega Ivana, ki je povozil policista in zbežal

G.G.
1. 12. 2022, 18.26
Posodobljeno: 1. 12. 2022, 19.00
Deli članek:

V popoldanskih urah so v bližini trgovskega centra v Solinu prijeli 29-letnega Ivana Božića.

Hrvaška policija
Ivana Božića so prijeli.

Božić je bil na begu pred policijo, po tem ko je v noči na sredo med rutinskim nadzorom cestnega prometa s svojim golfom trčil v 20-letnega policista in ga hudo poškodoval. Iskali so ga vso sredo in še danes. Njegov oče ga je pozival, naj se preda, medijem pa povedal, da se njegov sin boji maščevanja policije. "To je morda največja ovira njegovi predaji. Čeprav je takoj vprašal, kako je nesrečni policist, in se opravičeval, da ga ni videl," je pojasnil.

Ob nogometni evforiji na Hrvaškem ni bilo veliko zanimanja za današnjo aretacijo Božiča. Slobodna Dalmacija je pisala, da se je ob prihodu policije poskušal skriti v en od hiš v bližin trgovskega centra v Solin. V hišo so nekaj pred 17. uro vdrli specialci in ga prijeli, skupaj z njim pa še tri osebe. Vse štiri so odpeljali na zaslišanje na policijsko postajo v Splitu.

STA
Črni golf, ki ga je vozil Ivan Božić.

Poškodovanega policista so prepeljali v splitski klinični center s hudimi poškodbami več organov, predvsem v prsnem košu. Po zadnjih informacijah je njegovo stanje stabilno in je še vedno pod intenzivnim zdravniškim nadzorom.