9 let po nesreči

Michael Schumacher se je javil na Twitterju!

E. J.
26. 11. 2022, 17.52
Posodobljeno: 27. 11. 2022, 08.23
Deli članek:

Michael Schumacher je dirkač Formule 1 in sedemkratni svetovni prvak. Uradna stran Formule 1 ga je proglasila za statistično najboljšega dirkača v zgodovini Formule 1. Danes praznuje 10. obletnico upokojitve, kmalu pa bo od nesreče minilo 9 let.

profimedia
V javnosti se ni pokazal vse od nesreče leta 2013.

29. decembra 2013 se je Michael Schumacher med smučanjem v francoskem Méribelu hudo poškodoval. Pri padcu je z glavo udaril ob skalo in utrpel možganske poškodbe. Prepeljan je bil v bolnišnico v Moûtiersu, od tam pa v Grenoble. Več mesecev je bil v komi in kritičnem stanju. Sredi junija 2014 se je prebudil iz kome in zapustil bolnišnico. A legendarni dirkač Formule 1 v javnosti ni bil viden vse od  leta 2013, a daleč od tega, da bi bil pozabljen.

profimedia
Še vedno velja za najboljšega dirkača v zgodovini Formule 1.
Zdaj se je Schumacher oglasil na twitterju. Z njegovega uradnega twitter računa je bilo njegovim  sledilcem poslano sporočilo ob 10. obletnici njegove upokojitve. Tvit je bil objavljen devet let po usodni nesreči dirkača na smučanju v francoskih Alpah leta 2013, po kateri si nikoli več ni opomogel.

Sedemkratni svetovni prvak je zdaj 10 let v pokoju, ugibanja, kaj se dogaja z njim, pa ves čas ostajajo. Zdaj je na njegovem twitter računu zapisano: »Življenje je strast. Hvala, da ste delili mojo.« Kot je razbrati iz ključnikov, se Michael še vedno bori.