Streljal na pešce na ulici

V streljanju na jugu Rusije štirje mrtvi: Po družbenih omrežjih kroži zaskrbljujoč posnetek strelskega pohoda

E. J.
24. 11. 2022, 19.29
Posodobljeno: 24. 11. 2022, 19.44
Deli članek:

Po prvih informacijah je napadalec zaradi "osebne sovražnosti" ustrelil dva znanca.

Twitter/Zajem zaslona
Na posnetku, ki kroži po družbenih omrežjih, je videti moškega, ki strelja med hojo po ulici.

66-letni moški je v četrtek ubil tri ljudi v nakupovalni četrti v južnem delu ruskega mesta  Krim, preden je naredil samomor, so sporočile lokalne oblasti. Vsaj dve žrtvi sta bili napadalcu znani, je v izjavi, objavljeni na družbenih omrežjih, zapisala lokalna izpostava preiskovalnega odbora, ki preiskuje hude zločine v Rusiji, poroča Reuters.

Prvi znaki kažejo, da je strelec ustrelil dva znanca zaradi "osebnega sovraštva". Identiteto  tretje žrtve, moškega, še ugotavljajo. V streljanju je bila ena oseba ranjena. Gre za 61-letnega moškega, ki so ga prepeljali v bolnišnico, pa poroča hrvaški Jutranji list.

Twitter/Zajem zaslona
Krimsk je majhno mesto v južni Rusiji v regiji Krasnodar blizu polotoka Krim, ki ga je Rusija leta 2014 priključila Ukrajini. Danes je tam prišlo so strelskega pohoda.
Reuters: pristnost posnetka ni preverjena

Na posnetku, ki kroži po družbenih omrežjih, je videti moškega, ki strelja med hojo po ulici. Na koncu videa od blizu ustreli nekoga, ki leži na tleh. Reutersu ni uspelo preveriti pristnosti posnetka, so sporočili. 

Krimsk je majhno mesto v južni Rusiji v regiji Krasnodar blizu polotoka Krim, ki ga je Rusija leta 2014 priključila Ukrajini.

Opozarjamo vas, posnetek, objavljen na družbenih omrežjih, ima zelo zaskrbljujočo vsebino.

Ogledate si ga lahko TUKAJ.