Boris Johnson

Že pozabil na Slovenijo in Jezersko

Ž.K.
31. 10. 2022, 17.26
Posodobljeno: 31. 10. 2022, 17.29
Deli članek:

Nekdanji angleški premier Boris Johsnon, ki je nedavno letoval v Sloveniji, je za naslednje počitnice izbral malce bolj mondeno letovišče.

Profimedia
Bo imel njun otročiček tako navihane laske kot očka?

Nekdanji britanski premier Boris Johnson in njegova žena Carrie sta za poročno potovanje izbrala Slovenijo. Zakonca sta bivala v butičnem hotelu Vila Planinka na Jezerskem, med drugim sta obiskala gore, jezera in Postojnsko jamo, kjer sta si ogledal tudi človeško ribico. Pred odhodom je britanski premier novinarjem dal kratko izjavo, v kateri se je slovenskim medijem zahvalil, da so spoštovali njuno zasebnost na potovanju. Obenem se je tudi zahvalil vsem, ki so jima med obiskom Slovenije pomagali raziskati lepote države. "Toplo priporočam obisk Slovenije," je dejal Johnson, ki ga je med drugim navdušila Postojnska jama. "Nisem vedel za njo, vendar je res vredna ogleda," je poudaril. Na koncu se je zahvalil še celi Sloveniji, kot je sam poudaril, "edini državi, ki ima dejansko ljubezen v imenu države".

Profimedia
Luksuzno letovišče je namenjeno le izbarncem

A kot kaže je navezanosti na našo državo konec, znano je namreč, kje si je rane po političnem fiasku lizal kontraverzni politik. Tokrat sta si z ženo izbrala malo bolj oddaljeno Dominikansko republiko in se za nekaj dni naselila v ultra luksuzni Casa de Campo Resort. A kot poročajo angleški mediji je dopust prekinil predčasno, saj je v njegovi stranki zavrelo po tem, ko je Liz Truss v le nekaj dneh državo skorajda spravila na rob propada.

profimediia
Johnson je moral dopust predčasno zaključiti.

profimedia
Nekdanji angleški premier je Jezersko zamenjal za Karibe.