Bo to prihodnost twitterja?

Elon Musk po prevzemu Twitterja takoj k teorijam zarote

Ž.K.
31. 10. 2022, 12.21
Posodobljeno: 31. 10. 2022, 12.25
Deli članek:

Ameriško javnost pretresa napad na družino vodje predstavniškega doma kongresa Nancy Pelosi, Elon Musk pa je ob tem postregel s širitvami teorij zarote.

Profimedia
Elon Musk

42-letni osumljenec David Depape je v petek zgodaj zjutraj vstopil v hišo Pelosijevih in začel iskati predsednico kongresa. Naletel je na 82-letnega soproga, s katerim sta se začela ruvati in nekdo je prvi zagrabil za kladivo. Policisti, ki so iz za zdaj še neznanega razloga prišli v hišo, so opazili, da je Depape osvojil kladivo in začel z njim udarjati po Pelosiju, nakar so ga aretirali. Obtožen je poskusa umora, napada na ostarelo osebo, vloma in drugih kaznivih dejanj.

Paula Pelosija so s poškodovano lobanjo in drugimi deli telesa hitro odpeljali v bolnišnico, kjer je prestal operacijo in okreva. Poceni pa je ni odnesel niti napadalec, sicer pristaš teorij zarot, ki so ga prav tako odpeljali na zdravljenje po spopadu z dvakrat starejšim finančnikom. Pelosijeva je bila v času napada v Washingtonu. Napad je ostro obsodil večji del ameriških politikov, tudi republikanskih, Pelosijevi pa je vso podporo izrazil tudi predsednik ZDA Joe Biden.

A za razburjenje je dan po napadu poskrbel Elon Musk milijarder, ki je nedavno prevzel socialno omrežje Twitter. Kot da bi želel dokazati, da bo pod njegovim upravljanjem to omrežje zopet omogočilo večjo »svobodo govora« in širjenje »alternativnih resnic«, je delil članek enega od ameriških obskurnih medijev, znanega po objavljanju lažnih novic, ki je širil teorijo, da naj bi Paul Pelosi v resnici pijan v hišo povabil moško prostitutko, s katero naj bi se nato spopadel.

Elon Musk je objavo kasneje sicer zbrisal.

Musk je twitter prevzel za 44 miliajrd dolarjev in nemudoma pšo prevzemu vodilne funkcije pričel z odpuščanji. Med tem je ustanovitelj twitterj aJack Dorsey že izdal preizkusno različico novega socialnega omrežja.