PREVEČ ŠE ZA RUSE

Ruski voditelj, ki je pozival k utopitvi in zažiganju ukrajinskih otrok, suspendiran

M. T. V.
24. 10. 2022, 21.56
Posodobljeno: 24. 10. 2022, 22.00
Deli članek:

Čeprav Rusija ustvarja močno propagando proti Ukrajini, je očitno pozivanje h genocidu nad otroki vseeno preveč.

Profimedia
Anton Krasovski

Ruski voditelj Anton Krasovski iz ruske državne televizije RT je dejal, da bi morali ukrajinske otroke »vreči v reko in jih utopiti«. To se je zgodilo med intervjujem s ZF-pisateljem Sergejem Lukjanenkom, ki je bil sicer posnet vnaprej in zmontiran, a se televiziji RT očitno to takrat ni zdelo pretirano. Krasovski je pozval: »Te otroke bi morali utopiti. Kar utopite jih. Utopite jih!« In kasneje še, da bi jih morali »zapreti v njihove kočure in jih žive zažgati«.

Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je televizijo takoj obtožil, da gre za spodbujanje genocida, in pozval tuje vlade, naj blokirajo televizijo RT.

Zdaj se je odzvala tudi televizija RT sama in suspendirala voditelja. »Trenutno prekinjamo sodelovanje s Krasovskim, ker ne želimo, da bi si kdorkoli mislil, da lahko kdo od nas podpira takšno okrutnost,« so zapisali v izjavi za javnost. Opravičil pa se je tudi sam Krasovski, češ da ga je »resnično sram, da nekako nisem zaznal skrajne meje pri otrocih. Ampak ko si sredi oddaje, te zanese in en moreš nehati. Upam, da mi boste oprostili.« Res iskreno opravičilo, ni kaj.