Mali superjunak

Tako je štiriletnik s telefonskim klicem na pomoč rešil življenje mami

J.V.
6. 9. 2022, 12.46
Posodobljeno: 6. 9. 2022, 13.18
Deli članek:

Štiriletni avstalski fantek je mami morda rešil življenje s telefonskim klicem na pomoč, in sicer le dan po tem, ko ga je naučila kako.

Twitter
Mali Monty, velik človek.

Štiriletni Monty Cocker je 27. avgusa lani poklical avstralsko nacionalno številko za klic v sili (000) in operaterjem sporočil: "Mamica je padla!" Ob prihodu pristojnih služb je bil malček tudi na oknu in jim mahal, je po pisanju BBC povedal eden od reševalcev Mark Small.

Tudi v hiši je mali Monty zbrano pomagal reševalni ekipi, ki je priskočila na pomoč mami, ki je utrpela epileptični napad. "Njegova hitra reakcija je naredila veliko razliko," je poudaril Smalls in nadaljeval: "Če se med padcem udarite v glavo ali imate dolgotrajen napad, je situacija lahko zelo resna."

Ekipa reševalcev se je danes vrnila v Launceston na Tasmaniji in Montyu izročila priznanje. Kot poroča BBC, pa fant ostaja skromen. Ko ga je babica poimenovala "superjunak", jo je opomnil: "O ne, nisem superjunak. Sem samo junak." Svojo vlogo je menda sramežljivo minimaliziral tudi v vrtcu.

Montyeva mama pravi, da ni pričakovala, da bo novo osvojeno znanje sin moral uporabiti tako kmalu. Povedala je, da ji je postalo slabo, da je poskušala poklicati moža, ostalo se ne spomni. "Ko sem prišla k sebi, so bili ob meni že reševalci. Tako sem ponosna nanj," je dejala.