grožnja zahodu

Putinov pribočnik opozarja: »Jezdeci apokalipse so že na poti«

R.T.
13. 6. 2022, 13.23
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 13.25
Deli članek:

Eden najtesnejših zaveznikov ruskega predsednika Vladimirja Putina je Združene države Amerike posvaril, naj Ukrajine ne zalagajo z orožjem.

Reuters
Vladimir Putin in Dmitrij Medvedjev

Dmitrij Medvedjev, nekdanji ruski predsednik in predsednik vlade, je zaradi vojaške podpore Ukrajini Zahodu zagrozil z bridkim jeklom.

Znan kot »prikimovalec« ruskega predsednika Vladimirja Putina je 56-letni Medvedjev veljal za relativno zmernega voditelja. Zato se zdi, da je v zadnjih letih postal bolj trdovraten.

Kot namestnik predsednika ruskega Varnostnega sveta je na Telegramu zagrozil tako Ukrajini kot tudi njenim zaveznikom: »Pogosto me sprašujejo, zakaj so moje objave na Telegramu tako ostre. Odgovor je, ker jih sovražim. So pankrti in izprijenci. Rusijo želijo smrt. In dokler bom živ, bom naredil vse, da izginejo.«

Še prej pa, da je Rusija svojo »vojaško operacijo« v Ukrajini pripravljena razširiti, če bi njene sile bile napadene z orožjem, ki je tja prišlo z Zahoda. »Jezdeci apokalipse so že na poti,« je dejal.

Ni ravno priljubljen

Iz Rusije sicer prihajajo namigi, da je Medvedjev pripravljen prevzeti vajeti, če bi se jim bil Putin primoran odpovedati. Zato naj bi s tovrstnimi izjavami ciljam ravno na trdovratneže, predvsem v ruski vojski, za katere je v preteklosti bil preveč liberalen, da bi ga ti, če bi to bilo treba, podprli.

Vendar pa po pisanju britanskih medijev Medvedjev v Rusiji ne uživa pretirane priljubljenosti. Zato ocenjujejo, da se z nastrojenostjo proti Zahodu le skuša obdržati nad vodo.