Izginil v Alpah

Zdaj je znano, kaj se je zgodilo s pogrešanim Martinom, ključen dokaz je našel njegov brat

S.R.
13. 6. 2022, 11.57
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 12.23
Deli članek:

Svojci Martina S. iz Ansfeldna v Zgornji Avstriji po osmih mesecih, odkar je izginil, končno vedo, kaj se je z njim zgodilo usodnega 18. oktobra.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Da so skrivnost pogrešanega 57-letnika končno razrešili, ima največje zasluge njegov 49-letni brat, ki je vse te mesece vestno prečesaval gorovje ob dolini reke Lech, alpski svet na skrajnem zahodu Avstrije. To soboto je med enim takih pohodov na območju 2321 visokega srednjega Kreuzjocha našel Martinov fotoaparat, s tem pa pristojne pravilno usmeril na teren, kjer bi ga bilo vredno iskati. Še istega dne so območje preiskali s helikopterjem in pogrešanega vendarle našli. Njegovo truplo je po navedbah policije ležalo skrito za skalo, tako ga, čeprav so to goro z zraka že večkrat pregledali, doslej niso uspeli izslediti. Težavo je predstavljalo tudi dejstvo, da je kmalu po njegovem izginotju gorovje pobelil sneg.

Martin se je v 17. oktobra podal na daljšo alpsko turo. Načrtoval je pohod na goro Loreakopf, ki pa ga je moral zaradi slabega vremena odpovedati. Odločil se je za drugo pot, a nihče ni vedel, kam natančno se je podal, so pa preiskovalci na parkirišču pred enim od hotelov ob tamkajšnji magistrali našli njegovo zapuščeno vozilo. To je bila do sobote njihova edina sled. Njegov brat je fotoapart našel na približno 2230 metrih nadmorske višine, policija pa glede na lokacijo predvideva, da je nastavil samosprožilec in med poziranjem za fotografijo zgrmel v smrt. Njegovo truplo so namreč našli 100 metrov nižje. Predvidevajo, da je Martin umrl v nesrečnih okoliščinah, a bo na truplu vseeno opravljena obdukcija.