Rošade

Novi direktor policije sestavlja ekipo in premešča kadre

G.G./STA
13. 6. 2022, 10.33
Posodobljeno: 13. 6. 2022, 10.36
Deli članek:

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je za vodenje uprave kriminalistične policije pooblastil dosedanjega pomočnika direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Davida Antoloviča.

STA
Boštjan Lindav sestavlja ekipo, ki ji bo zaupal.

Dosedanji Lindavov namestnik Danijel Žibert bo odslej opravljal delo v vodstvu Generalne policijske uprave (GPU), kamor je premeščen tudi Vojko Urbas. Žiberta je na novo delovno mesto premestil na njegovo željo, kot policijski svetnik pa bo opravljal naloge, povezane z izzivi na področju izobraževanja in zaposlovanja v policiji. Urbas bo na delovnem mestu policijskega svetnika poleg drugih nalog opravljal naloge v delovnih skupinah evropskega sistema za potovalne informacije in odobritve (Etias) in naloge vstopno-izstopnega sistema EES ter naloge, povezane s področjem izobraževanja kandidatov za policiste.

Kot so še pojasnili na GPU, želi v. d. generalnega direktorja policije na ključnih mestih v policiji policijske strokovnjake, ki jim zaupa ter verjame v njihovo visoko strokovnost in integriteto in s katerimi bo skupaj lahko uresničeval vizijo razvoja policije, ki bo v prvi vrsti skrb za varnost ljudi.

Vlada Roberta Goloba je na ustanovni seji 1. junija s položaja generalnega direktorja policije razrešila Antona Olaja in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti imenovala nekdanjega direktorja uprave kriminalistične policije Lindava.