borec proti organiziranemu kriminalu

Paragvajskega tožilca umorili na medenih tednih

J.P.
11. 5. 2022, 10.09
Posodobljeno: 11. 5. 2022, 10.12
Deli članek:

Paragvajski tožilec, ki se je v domovini boril proti organiziranem kriminalu, je bil ustreljen v Kolumbiji, kjer je bil na medenih tednih.

Reuters
Paragvajski tožilec Marcelo Pecci

Marcela Peccija sta na plaži idiličnega otoka Baru pokončala dva strelca. Le nekaj ur pred tem je njegova soproga na Instagramu oznanila, da pričakujeta otroka.

Paragvajski predsednik Mario Abdo Benitez je umor označil za dejanje strahopetcev.

Kot je povedala njegova soproga, novinarka Claudia Aguilera, sta strelca na zasebno plažo prišla s plovilom. Kakšnim ni videla. Groženj po njenih besedah nista bila deležna.

Strelec je na Peccija streljal brez besed. Na petelina je pritisnil dvakrat: prvi naboj je tožilca zadel v obraz, drugi v hrbet.

Paragvajski tožilec Augusto Salas je pozneje dejal, da gre za napad, kakršnih se poslužuje "mamilarska mafija". Dokler ne dokažejo nasprotno, ta ostaja glavna osumljenka.

Kolumbijskim preiskovalcem bodo pri primeru pomagali tudi ameriški kolegi.

Pecci se je kot tožilec ukvarjal z organiziranim kriminalom, prekupčevanjem z drogami, pranjem denarja in financiranjem terorizma. Leta 2020 je delal na primeru zoper brazilskega nogometaša Ronaldinha, ki so ga ob vstopu v Paragvaj dobili z neveljavnim paragvajskim potnim listom.