Kazenska ovadba zoper pilota

FOTO: Toplozračni balon v Beltincih povzročil za 11.000 evrov škode

S.R.
11. 5. 2022, 10.03
Posodobljeno: 11. 5. 2022, 10.25
Deli članek:

Policija bo v zvezi z včerajšnjo dramo v Beltincih zoper pilota balona podala kazensko ovadbo.

Tomaž Virag/Vestnik.si
Balonarska nesreča v Beltincih.

O balonarski nesreči, ki se je včeraj popoldne odvila v Beltincih, smo že poročali. Kot je znano, je toplozračni balon, v košari katerega so se nahajale tri osebe, in sicer dva odrasla in en otrok, zašel v težave. Dlje časa se je dvigal in spuščal ter nato začel hitro padati, pri čemer sta po poročanju očividcev ob udarcu s tlemi iz košare padli dve osebi. Balon je nato zasilno pristal na dvorišču ene od hiš, še prej pa pretrgal električno napeljavo, zaradi česar je del naselja ostal brez elektrike. Na srečo jo je trojica odnesla brez poškodb.

Primer preiskuje policija, iz PU Murska Sobota pa so danes sporočili, da bodo na podlagi usmeritev okrožnega državnega tožilca po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. Pojasnili so še, da je v nesreči nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 11.000 evrov.

Vodja operativno-komunikacijskega centra soboške policijske uprave Dejan Bagari je medtem za STA pojasnil, da o podrobnostih dogodka še ne morejo govoriti, saj ga preiskuje več pristojnih služb. STA še poroča, da naj bi eden od potnikov po navodilih pilota skočil iz košare balona, da se je lahko ta znova dvignil, oddaljil od daljnovoda in potem pristal.

Tomaž Virag/Vestnik.si
Balonarska nesreča v Beltincih.