Dan za slavje

Julian Assange se bo z izbranko danes poročil v zaporu

P.T.
23. 3. 2022, 10.47
Posodobljeno: 23. 3. 2022, 10.48
Deli članek:

Poročnega obreda se bodo lahko udeležili le štirje gostje in botri, ki bodo morali takoj po podpisu dokumentov mladoporočencev zapustiti zapor.

Twitter
Julian Assange in Stella Morris

Soustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange in njegova zaročenka Stella Morris, ki je tudi njegova odvetnica, se bosta danes poročila v zaporu Belmarsh v Londonu. Podporniki Assangea se bodo zbrali pred zaporom, da bi proslavili poroko.

Spomnimo, da je bil leta 2019 aretiran na veleposlaništvu Ekvadorja in se še vedno bori proti izročitvi Združenim državam. Iščejo ga, ker je WikiLeaks objavil na stotine tisoč dokumentov o vojnah v Afganistanu in Iraku.

Poročnega obreda se bodo lahko udeležili le štirje gostje in botri, ki bodo morali takoj po podpisu dokumentov mladoporočencev zapustiti zapor. ''Julian je vesel, da se bova končno lahko poročila. Na odobritev naše prošnje smo čakali več mesecev,'' je povedala njegova zaročenka.

Zaporniško osebje bo mladoporočence fotografiralo. Lahko pa se fotografiranju odpovejo, če ocenijo, da bo gradivo javno objavljeno, kar bi ogrozilo varnost zavoda.

Assange in Morris bosta plačala poročne stroške. Par je prosil podpornike, naj namesto daril po mestu postavijo plakate, ki pozivajo k izpustitvi Assangea.