Iz kome se je zbudil domnevni morilec

Morili za 2000 evrov in dva stara mobilna telefona znamke Nokia

M.R.
23. 3. 2022, 10.50
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je včeraj nadaljevalo sojenje obtoženim umora Slavca Knaflja iz okolice Grosupljega. Enega od vpletenih je senat izločil iz postopka zaradi zdravstvenih težav – med fitnesom v priporu je Marjana Brajdiča zadela kap.

Svet24
24-letnemu Marjanu Brajdiču – Maksiju je med treningom na Povšetovi počila žila in je pristal v umetni komi.

Marjan Brajdič, Marko Belcl, Marjan Grm in Mihael Grm so se 19. marca lani pripeljali v Zgornje Duplice nad Grosupljim, parkirali avtomobil in se peš odpravili do gozdne barake Slavca Knaflja, z namenom, tako tožilstvo, da mu pokradejo vrednejše predmete.

Za umor iz koristoljubja četverici grozi od 15 do 30 let zapora.

Ko pa jih je 77-letnik zalotil pri kraji, so ga zvezali in pretepli do smrti. Ukradli so mu 2000 evrov gotovine in dva starejša mobilna telefona znamke Nokia. Potem pa se je za njimi za nekaj dni izgubila vsaka sled. Knaflja, sicer zagrizenega kolesarja, ki je živel nekoliko po svoje, je pred njegovim skromnim gozdnim domovanjem našel prijatelj. Roke in noge je imel še vedno zvezane, glavo pa močno otečeno in pomodrelo od udarcev. Težko je dihal, hlipal je in bil praktično neodziven. Utrpel je zlom lobanje in več drugih obraznih kosti, možgani so mu otekli in krvaveli. Na kraju dogodka mu je poskušala življenje rešiti ekipa grosupeljske nujne pomoči, a so bile poškodbe prehude.Obdukcija je pokazala, da je v hudih mukah umiral skoraj 24 ur.

Policisti so en teden preiskovali kraj zločina in širšo okolico ter zaslišali približno 70 prič.

Policisti pričali o iskanju osumljencev

Policisti so en teden preiskovali kraj zločina in širšo okolico ter zaslišali približno 70 prič. S primerom se je ukvarjalo skupno 200 kriminalistov in policistov, tudi vodniki službenih psov in potapljači specialne enote. Domačini so jim povedali, da so dan pred umorom v kraju opazili črn avtomobil znamke Alfa Romeo, ki je večkrat zapeljal skozi naselje in iz katerega se je, kot se je na enem prejšnjih narokov spominjala priča Miroslav M., slišala glasna »čefurska muzika«. Izkazalo se bo, da je avto last Brajdiča. Njegovega najboljšega prijatelja Marka Belcla so na podlagi bioloških sledi, ki jih je pustil na kljuki barake, prijeli 30. marca, naslednji dan še preostale. Kot je bilo ugotovljeno v preiskavi, so storilci poskušali uničiti nekatere dokaze doma, npr. oblačila, ki so jih nosili med kalvarijo, ko so prek medijev izvedeli, da je njihova žrtev umrla. Senat Maje Povhe je včeraj več ur zasliševal več policistov, ki so bili vpleteni v primer.

Marka Belcla so na podlagi bioloških sledi prijeli po dobrem tednu iskanja, potem še preostale.

Brajdičeva obramba za zavrženje obtožnice

Je pa sodnica Povhetova na predlog tožilstva začasno iz primera izločila Marjana Brajdiča – Maksija, ki mu je menda med fitnesom v priporu počila žilica, zaradi česar je bil hospitaliziran in je bil v umetni komi. A kot je sodnica pojasnila včeraj, mu gre že na bolje in ga bodo po nekaterih informacijah že konec tedna odpustili iz bolnišnice. Njegov zagovornik, odvetnik Igor Grošelj, je sodišču predlagal, da zoper njegovega klienta zavrže obtožnico in ga izpusti iz pripora. Včeraj je dodatno pojasnil, da bi se z Brajdičem rad dobil na štiri oči. Tožilka Petra Vugrinec pa je predlagala, da se ga začasno izloči iz postopka, »v vmesnem času pa bo znano glede zdravstvenega stanja obtoženca, ki se očitno izboljšuje«. S predlogom se je naposled strinjala tudi obramba. Za umor iz koristoljubja četverici grozi od 15 do 30 let zapora.