Cain Velasquez

Nekdanji UFC prvak streljal na moškega, ki je v vrtcu zlorabil njegovega otroka

P.T.
2. 3. 2022, 13.30
Posodobljeno: 2. 3. 2022, 14.12
Deli članek:

Velasquez je bil vpleten v streljanje v mestu v Kaliforniji, v katerem je bila ranjena ena oseba. Policija San Joseja je potrdila, da je bil Velasquez zaprt in obtožen, niso pa navedli, zakaj točno.

Profimedia
Informacije o razlogih za streljanje so že začele pritekati v javnost.

Eden od moški, ki ju je Cain Velasquez lovil, je obtožen zlorabe enega od njegovih otrok v vrtcu. Druga oseba je nasilnikov oče. Cain je ustrelil očeta. Streljal je vsaj trikrat. Ne znano, ali je zamenjal dva moška ali pa je streljal na oba in zadel le enega.

V vrtcu so zlorabljali člana Cainove ožje družine, a njegove identitete ni želel razkriti, ker je mladoleten. V avtu, na katerega je Velasquez streljal, so bili trije ljudje, med njimi tudi Harry Eugene Goularte, 43-letni moški, ki živi v hiši poleg vrtca.

Ameriški mediji poročajo, da je Goularte osumljen kaznivega dejanja razvratnega dejanja z otrokom, mlajšim od 14 let. V petek so ga privedli pred sodišče, nato pa izpustili. Tri dni pozneje je Velázquez streljal nanj, a ga je zgrešil.

Velasquez je dvakratni UFC prvak v težki kategoriji in velja za enega najuspešnejših težkokategornikov v zgodovini tega športa. Od leta 2019 je upokojen in od takrat dela kot trener v svoji ekipi American Kickboxing Academy.