Tragedija v Gradcu

25-letna mamica dojenčka stresla do smrti

R.T.
2. 3. 2022, 11.25
Posodobljeno: 2. 3. 2022, 11.26
Deli članek:

V Gradcu na avstrijskem Štajerskem je domnevno za posledicami nasilnega stresanja umrl 10-mesečni dojenček. Dejanja je osumljena njegova 25-letna mama.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

25-letnica, sicer romunska državljanka, ki naj bi se soočala z duševnimi težavami, naj bi svojega 10-mesečnega sinčka stresla s takšno močjo, da je ta naslednjega dne umrl. Kot poročajo avstrijski mediji, so reševalci prejšnji četrtek posredovali v stanovanju v graškem okrožju Andritz. Na kraju so morali oživljati dojenčka, kar jim je uspelo, deček pa je pristal na pediatrični kliniki. Tam je naslednjega dne umrl zaradi hudih možganskih poškodb, kar so potrdili tudi z obdukcijo.

Avstrijska policija je danes sporočila, da je mama že pristala v priporu, dejanja pa da ni priznala. Kriminalistična preiskava je sicer še vedno v teku, podrobnosti o primeru pa so izjemno skope. Mama je reševalcem na kraju dejala, da je deček doživel nenaden srčni zastoj. Obdukcija je pozneje potrdila sume zdravnikov, da je smrt nastopila zaradi možganskega edema, kar je bilo »najverjetneje posledica močnega stresanja.«