Felicity Ace

FOTO: Približno 4000 luksuznih avtomobilov končalo na dnu Atlantika

R.T.
2. 3. 2022, 09.21
Posodobljeno: 2. 3. 2022, 09.23
Deli članek:

Tovorna ladja Felicity Ace, ki je prevažala približno 4000 luksuznih avtomobilov, vključno s porscheji, bentleyji in volkswagni, je skupaj s svojim dragocenim tovorom končno klonila in potonila na morsko dno.

Reuters
Tovorna ladja Felicity Ace

Njen boj s plameni in naravo je bil na očeh javnosti zadnja dva tedna, potonila pa je na območju portugalskega otočja Azori.

Kot smo že poročali, je na 200-metrskem plovilu, ki je bilo na poti iz nemškega pristanišča Emden v najmanjšo ameriško zvezno državo Rhode Island, 16. januarja izbruhnil požar, zaradi česar jo je morala zapustiti 22-članska posadka. Skrb za zapuščeno ladjo so nato prevzeli japonski lastniki, ki pa jim ni uspelo rešiti niti plovila niti tovora. Kot je za tiskovno agencijo Reuters pojasnil šef pristanišča na bližnjem otoku Faial, zaenkrat ne kaže, da bi iz ladje iztekala nafta, a da obstaja bojazen, da bi se rezervoarji poškodovali na dnu Atlantika na približno 3500 metrih globine.

Iz Volkswagna so že sporočili, da bo stroške uničenih vozil krila zavarovalnica, šlo pa naj bi za približno 140 milijonov evrov škode. Pri Bentleyju so potrdili, da se je na krovu ladje nahajalo 189 njihovih avtomobilov, pri Porscheju pa so navedli, da je izgubljenih približno 1100 porschejev.

Reuters
Tovorna ladja Felicity Ace

Reuters
Tovorna ladja Felicity Ace

Reuters
Tovorna ladja Felicity Ace