Pred dnevi so francoski policisti v zvezi z umorom britanske družine in francoskega državljana v Alpah leta 2012 osumljenca, ki so ga leta 2015 že imeli v pesti. Zdaj je znano, da so aretirali 57-letnega očeta in soproga. Imena francoskega državljana niso razkrili.

A sled se je hitro zaključila. Francoza so včeraj na prostost izpustili brez obtožbe, potem ko so se sporazumeli glede nedoslednosti v njegovem alibiju.

annecy
Profimedia
Avtomobil umorjene britanske družine

V bližini jezera Annency na vzhodu Francije je sedem strelov pokončalo Saada al Hillija, njegovo soprogo Iqbal, njeno mamo Suhailo al Allaf in kolesarja, francoskega državljana Sylvaina Mollierja. Napad sta preživeli dve al Hillijevi hčerki – Zeena, ki je takrat štela štiri leta, se je v družinskem avtomobilu skrila pod mamino truplo; in Zainab, ki je imela sedem let, je bila najdena s hudimi poškodbami glave, potem ko je bila ustreljena in pretepena.

Izpuščeni Francoz, sicer poslovnež iz Lyona, je »skrivnostni motorist«, ki je 5. septembra 2012 odpeljal s kraja zločina, pri čemer se je zdel izgubljen.