“Prejšnji petek sem dal odpoved. Tam ne bom več delal, v fokusu so predvsem covidni pacienti,” je dejal Loredan. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič razume njegovo jezo zaradi zastoja nenujnih operacij, a poudarja, da to velja za vse, ne le za ortopedske. Prav v torek so sklenil, da bodo razširili program operacij. A so čez dve uri morali sklep preklicati, ker so se okužile štiri medicinske sestre, poročajo Primorske novice.

Danijel Bešič Loredan je lani jeseni nasprotoval premeščanju covidnih pacientov v prostore ortopedije. Tedanji v. d. direktorja bolnišnice Ernest Gortan mu je izrekel prepoved dela v bolnišnici pred izredno odpovedjo delovnega razmerja. Bešič Loredan se je pritožil, njegovo pritožbo pa je obravnaval že novi direktor Klančič. Izrekel mu je opomin, Bešič Loredan se je sredi decembra tako vrnil v bolnišnico. Ker se ni nič spremenilo, ker "so samo covidni bolniki, ostali pa čakajo", pravi Bešić Loredan, se je odločil, da "tam ne bom več delal".

Klančič po pisanju Primorskih novic zavrača očitke, da se v šempetrski bolnišnici skrb osredotoča predvsem na covidne bolnike: “Program nenujnih operacij je zaradi epidemije zmanjšan, a ga bomo razširili, takoj ko bo mogoče.”

Kakšne načrte ima Loredan Bešić ?

Ko se mu 7. marca izteče odpovedni rok, bo zapustil javno zdravstvo. "Če je to javno zdravstvo in v njem velja ta način dela, potem ne želim biti del sistema, kjer so samo covidni pacienti, vsi ostali pacienti pa čakajo in čakajo,” je razočaran Bešič Loredan.