Brez registracije

Pogoreli makedonski avtobus ne bi smel kreniti na pot, če bi se podjetje držalo pravil

M.M.
25. 11. 2021, 09.51
Posodobljeno: 25. 11. 2021, 09.52
Deli članek:

Avtobus ni imel dovoljenja za mednarodni potniški promet ali katero koli drugo vrsto potniškega prometa.

Reuters
Registrirana so tri vozila družbe Besa trans BTB, a med njimi ni zgorelega avtobusa.

Avtobus v lasti "Besa Trans BTB", ki je pogorel v Bolgariji, ni imel dovoljenja za mednarodni potniški promet ali katero koli drugo vrsto prevoza potnikov, zato je bilo temu podjetju danes odvzeto delovno dovoljenje, so sporočili z Ministrstva za promet in zveze Severne Makedonije.

V izjavi poudarjajo, da vozilo sploh ne obstaja v elektronski evidenci izdanih dovoljenj za opravljanje domačega ali mednarodnega potniškega prometa, ki jo vodi Ministrstvo za promet in zveze. Registrirana so tri vozila družbe Besa trans BTB, a med njimi ni zgorelega avtobusa.

Prepoved opravljanja dejavnosti

''V skladu z Zakonom o cestnem prometu in zaradi pomanjkljivosti, ki jih je ugotovilo Ministrstvo za promet in zveze, ter z namenom preprečitve kakršnega koli drugega ravnanja družbe, ki bi lahko spodbudilo negativne posledice, se podjetju Besa Trans BTB odvzame licenca, oz. prepoveduje opravljanje dejavnosti," je zapisano v sporočilu makedonskega ministrstva.

Na ministrstvu še opozarjajo, da je vlada na zadnji seji inšpektorat zavezala, da opravi izredni nadzor v družbi Besa trans.

Makedonski minister Bujur Osmani je napovedal, da bo identifikacija trupel žrtev v prometni nesreči trajala sedem dni. Po tem bodo posmrtne ostanke žrtev prenesli v Severno Makedonijo in jih predali njihovim družinam.