Ni steklo

Dončić sezono začel z visokim porazom: "Igrali smo obupno"

S.R./STA
22. 10. 2021, 07.33
Posodobljeno: 22. 10. 2021, 08.49
Deli članek:

Za moštvo iz Dallasa se je uvod v sezono severnoameriške košarkarske lige NBA začel klavrno. Slovenski zvezdnik Luka Dončić ni mogel preprečiti visokega poraza.

Profimedia
Dončić je na prvi tekmi sezone vknjižil 18 točk.

Dončićev Dallas Mavericks so premagali košarkarji Atlante Hawks, ki so slavili s 113:87. Dvaindvajsetletni Ljubljančan, ki je odigral svojo 200. tekmo v NBA, je bil sicer najboljši strelec svojega moštva, dosegel je 18 točk ter dodal še 11 skokov ter sedem podaj.

Za uvod v svojo četrto sezono je Dončić igral 35:24 minute, iz igre zadel šest od 17 metov (2/7 za tri), nezgrešljiv pa je bil s črte prostih metov (4/4). Na tekmi je ukradel eno žogo, pet pa jih je izgubil. Telički niso ujeli najboljšega večera pri metu iz igre (33,3 %), odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo po vodstvu 51:44 ob polčasu domači košarkarji dobili kar za 15 točk in razrešili vse dvome o zmagovalcu na prvi od dveh medsebojnih tekem v tej sezoni.

Pri gostih je bil poleg Dončića, ki je bil najboljši skakalec in podajalec Dallasa, strelsko še najbolj prepričljiv Jalen Brunson s 17 točkami, 14 jih je dodal Tim Hardaway mlajši. Pri domačih je šest igralcev preseglo dvomestno število točk, izstopala pa sta Cam Reddish z 20. ter Trae Young, ki je 19 točkam dodal še 14 podaj. Hawksi so iz igre metali 48-odstotno.

"Igrali smo obupno. To je bila naša prva tekma, imamo novega trenerja, veliko novih obrazov v strokovnem štabu, nekaj novih igralcev. Res je bila grozna tekma, nič ni šlo skozi obroč. V tretji četrtini so oni zadevali, mi ne in tako enostavno je to. Nismo bili na njihovi ravni v obrambi. V sezoni je še 81 tekem, tako da se s tem ne obremenjujemo preveč," je na tiskovni konferenci po obračunu razlagal Dončić.

Sledi dvoboj z Dragićem

Na preostalih tekmah so v tesni končnici Golden State Warriors na krilih Stephena Curryja (45 točk, 10 skokov) ugnali Los Angeles Clippers s 115:113, visok poraz pa so doživeli prvaki Milwaukee Bucks. S kar 137:95 so bili boljši Miami Heat, ki tako uspešno začenjajo pot brez Gorana Dragića. Slednjega so po sedmih sezonah pred letošnjim tekmovalnim obdobjem poslali v Toronto.

Prav Dragić pa bo s Toronto Raptors naslednji tekmec Dallasa, ekipi se bosta srečali v noči s sobote na nedeljo ob 1.30 po slovenskem času.