Dončićev Dallas Mavericks so premagali košarkarji Atlante Hawks, ki so slavili s 113:87. Dvaindvajsetletni Ljubljančan, ki je odigral svojo 200. tekmo v NBA, je bil sicer najboljši strelec svojega moštva, dosegel je 18 točk ter dodal še 11 skokov ter sedem podaj.

Za uvod v svojo četrto sezono je Dončić igral 35:24 minute, iz igre zadel šest od 17 metov (2/7 za tri), nezgrešljiv pa je bil s črte prostih metov (4/4). Na tekmi je ukradel eno žogo, pet pa jih je izgubil. Telički niso ujeli najboljšega večera pri metu iz igre (33,3 %), odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo po vodstvu 51:44 ob polčasu domači košarkarji dobili kar za 15 točk in razrešili vse dvome o zmagovalcu na prvi od dveh medsebojnih tekem v tej sezoni.

Pri gostih je bil poleg Dončića, ki je bil najboljši skakalec in podajalec Dallasa, strelsko še najbolj prepričljiv Jalen Brunson s 17 točkami, 14 jih je dodal Tim Hardaway mlajši. Pri domačih je šest igralcev preseglo dvomestno število točk, izstopala pa sta Cam Reddish z 20. ter Trae Young, ki je 19 točkam dodal še 14 podaj. Hawksi so iz igre metali 48-odstotno.

"Igrali smo obupno. To je bila naša prva tekma, imamo novega trenerja, veliko novih obrazov v strokovnem štabu, nekaj novih igralcev. Res je bila grozna tekma, nič ni šlo skozi obroč. V tretji četrtini so oni zadevali, mi ne in tako enostavno je to. Nismo bili na njihovi ravni v obrambi. V sezoni je še 81 tekem, tako da se s tem ne obremenjujemo preveč," je na tiskovni konferenci po obračunu razlagal Dončić.

Sledi dvoboj z Dragićem

Na preostalih tekmah so v tesni končnici Golden State Warriors na krilih Stephena Curryja (45 točk, 10 skokov) ugnali Los Angeles Clippers s 115:113, visok poraz pa so doživeli prvaki Milwaukee Bucks. S kar 137:95 so bili boljši Miami Heat, ki tako uspešno začenjajo pot brez Gorana Dragića. Slednjega so po sedmih sezonah pred letošnjim tekmovalnim obdobjem poslali v Toronto.

Prav Dragić pa bo s Toronto Raptors naslednji tekmec Dallasa, ekipi se bosta srečali v noči s sobote na nedeljo ob 1.30 po slovenskem času.