Prejšnji mesec je bilo v Združenih državah Amerike prodanih približno 1,4 milijona kosov strelnega orožja, poroča revija Forbes. To je sicer za kar 25 odstotkov manj kot lanskega avgusta, a še vedno mnogo več kot v katerem koli avgustu pred nastopom globalne epidemije koronavirusa. Leta 2019 je bilo prodanih 200.000 kosov strelnega orožja manj, avgusta 2018 pa približno 400.000 kosov manj.

Samo v letošnjem letu so Američani skupno nabavili 13,4 milijona kosov orožja, lani v tem času pa kar 15 milijonov. Obe številki sta mnogo višji od statistik iz prejšnjih let. V celotnem lanskem letu pa so trgovci z orožjem v ZDA prodali skoraj 23 milijonov kosov orožja, kar je bilo za 64 odstotkov več kot leto pred tem.

Povečana prodaja strelnega orožja v ZDA se je pričela z začetkom epidemije, ki je prinesel tudi strah pred ekonomskimi in družbenimi motnjami. Prodaja se ni umirila celotno lansko leto, ki so ga zaznamovali številni protesti in spori. Stanje se, kljub ponovnemu povečanju števila okužb, zdaj umirja, zato se umirja tudi prodaja orožja, a je ta še vedno krepko nad predkoronskimi nivoji. Prebivalci ZDA se na krize tako očitno pripravljajo v svojem stilu.