britanec v singapurju

Ker večkrat ni želel nositi maske, bo sedel šest tednov

R.T.
19. 8. 2021, 08.55
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 08.55
Deli članek:

Še nekaj časa se ne bo vrnil k družini v Veliko Britanijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sodišče v Singapurju je Britanca obsodilo na šest tednov zapora, ker večkrat ni nosil zaščitne maske, CNN povzema lokalne medije.

Natančneje je bil 40-letni Britanec Benjamin Glynn spoznan za krivega po štirih točkah obtožnice, ker zaščitne maske maja ni nosil na vlaku in julija na sodišču. Poleg tega je motil javni mir in grozil zaposlenim. Zaradi njegovih ravnanj in pripomb na sodišču je sodnik zanj odredil klinično-psihološki pregled. 

Včeraj je Glynn sodišče pozval, naj zavrne po njegovih besedah "nezakonite obtožbe" in naj mu vrne potni list, da se lahko vrne k družini v Veliki Britaniji. Naletel je na gluha ušesa. 

Nekaterim tujcem zaradi kršitve ukrepov odvzeli delovno dovoljenje

40-letnik sicer ni prvi Britanec, ki je bil v Singapurju obsojen zaradi kršitve protikoronskih ukrepov.  Azijsko poslovno središče je znano po uveljavljanju strogih pravil, številni drugi so bili zaradi kršenja covidnih predpisov obsojeni in kaznovani. Nekaterim tujcem so zaradi kršitve ukrepov odvzeli delovno dovoljenje.

Februarja je sodišče v Singapurju Britanca obsodilo na dva tedna zapora, potem ko se je prikradel iz hotelske sobe, da bi se v karanteni srečal s svojo takratno zaročenko.