kot »spužva«

Kako je trenirati Luko Dončića? Spregovoril je »Bog« …

S.R.
19. 8. 2021, 09.32
Posodobljeno: 19. 8. 2021, 09.37
Deli članek:

O slovenskem košarkarskem zvezdniku Luki Dončiću je spregovoril pomočnik trenerja Jasona Kidda God Shammgod, ki je pri ekipi Dallas Maverics deloval že pod prejšnjim trenerjem Rickom Carlislejem.

Profimedia
Luka Dončić je kot »spužva.«

God Shammgod, košarkarski trener, pri katerem so se starši nekoliko po božje poigrali z imenom, je v intervjuju za CBS Sports pojasnil, kako je na dnevni ravni delati s superzvezdnikom kova Luke Dončića. Dejal je, da je Dončić, ko gre za informacije in učenje raznih veščin, kot »spužva,« ki vase vsrka vse, ter da se med gledanjem videoposnetkov s tekem učita drug od drugega.

Kot poudarjajo različni strokovnjaki, je pri Dončiću očitno, da je pri svojem razvoju zelo načrten, premišljen, kar je opazno že pri njegovemu napredku, posebej pri piljenju različnih elementov svoje igre in vključevanju novih veščin. Shammgod verjame, da lahko Dončić postane igralec, ki bo na letni ravni pobiral nagrado najkoristnejšega igralca lige. »Vsako malo stvar, ki mu jo daš, popelje na najvišjo raven, to je najboljša stvar dela z njim. To ni samo enostransko, sam se od njega naučim prav toliko kot se on od mene,« je pojasnil in dodal, da se nenehno pogovarjata o tem, kako vidita košarko.