"Diamantni piton v Sydneyju ni tako razširjen, kot je bil nekoč, in čeprav ne velja za ogroženega, mu grozi uničevanje habitata," na svoji spletni strani navaja eden od avstralskih muzejev.

Tri metre dolg piton je presenetil kupce v supermarketu v Sydneyju, ko se je plazil po polici z začimbami. "Samo v Avstraliji!" je v objavi na Facebooku zapisala Hilary Leigh, ki je delila videoposnetek velike kače v supermarketu v predmestju Sydneyja.

Takrat je bila v trgovini tudi Helaina Alati, ki je prišla po začimbe za  ponedeljkovo večerjo. V nekem trenutku je obrnila glavo na desno stran in "le 20 cm od svojega  obraza" zagledala diamantnega pitona. "Želel je le pozdraviti," je Alatijeva povedala za Guardian Australia in dodala, da je bila kača sprva skrita med začimbami. "Mimo nje je moralo hoditi na ducate ljudi," je dejala.

Ko so pitona opazili, so se zaposleni v supermarketu zaradi varnosti strank odzvali hitro in mirno, je poveal predstavnik supermarketa.

"Na srečo sem bila jaz tista, ki jo je prva videla," je pojasnila Alatijeva, ki je nekdaj delala kot lovilka kač. Odhitela je domov in vzela potrebno opremo za varno odstranitev pitona. Izpustila ga je v bližnje grmičevje. "Sploh ni bil agresiven. Zlezel je naravnost v vrečko. Navajena sem videvati kače na nenavadnih mestih, vendar ne bi pričakoval, da bo to ravno v supermarketu," je zaključila.