na eni strani trpljenje na drugi zabava

VIDEO: V Afganistanu vlada kaos, talibani pa se medtem zabavajo v zabaviščnih parkih

R.T.
17. 8. 2021, 12.02
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 12.11
Deli članek:

Požvižgajo se na to, da drugi trpijo.

Zajem zaslonske slike
Zaletavali so se z električnimi avtomobili.

V afganistanski prestolnici Kabul, ki so jo talibani v nedeljo zavzeli brez odpora in prevzeli oblast v državi, vladata panika in strah pred talibanskim maščevanjem, mnogi Afganistanci skušajo zapustiti državo. Do preobrata v Afganistanu je prišlo po majski napovedi ZDA o umiku ameriških in zavezniških sil iz Afganistana, kar so izkoristili talibani, ki so v okviru vojaške ofenzive hitro zavzeli več glavnih mest provinc, nazadnje tudi Kabul, in sedaj nadzirajo večino države.

Medtem ko kaotični prizori iz Afganistana, ki ga zapuščajo prenatrpana letala obupanih ljudi, pretresajo svet, pa so se na družbenih omrežjih pojavili posnetki, na katerih je videti talibane med zabavanjem v zabaviščnih parkih. 

Videoposnetek, ki ga je na splet sprva objavil reporter britanske tiskovne agencije Reuters, prikazuje, kako se talibani med vožnjo z električnimi avtomobili v zabaviščnem parku brezbrižno zaletavajo drug v drugega, kljub temu, da v državi vlada kaos. 

Na drugem posnetku, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, pa je skupino talibanov videti na vrtiljaku. "Zdi se, da so si le želeli brezplačnih voženj v zabaviščnem parku," pa je zapisal uporabnik Twitterja, ki je objavil posnetek.