Nakupovalna središča

Z motilcem signala do ključev domovanj: 50-letnik "fušal" kar med prestajanjem zaporne kazni

L.K.
17. 8. 2021, 12.18
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 12.24
Deli članek:

V avtomobilih sta našla ključe in naslove. Nato sta se povabila še v domovanja oškodovancev.

Profimedia
Trenutno sta osumljena šestih tovrstnih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode.

Ljubljanski policisti so ta mesec hišne preiskave opravili pri osumljencih, starih 19 in 50 let. Zasegli so jima več predmetov, ki sta jih pridobila z lopovščino.

Stara znanca policistov

Policisti svetujejo, da v vozilih ne puščate vrednejših predmetov, ključev in osebnih dokumentov, ter da se vedno prepričate, ali je vozilo dejansko zaklenjeno.

Osumljenca sta v zadnjih dveh mesecih na območju ljubljanskih nakupovalnih središč opazovala oškodovance, ki so svoja parkirana vozila daljinsko zaklepali. Tako so vsaj mislili – osumljenca sta namreč z motilcem signala poskrbela, da so vozila ostala nezaklenjena. Ko je bil zrak čist, sta iz vozil pobrala vrednejše predmete ter ključe do njihovih domovanj. Naslove sta poiskala kar v avtomobilih, nato pa iz njihovih hiš in stanovanj "pobrala" gotovino in nakit.

"Trenutno sta osumljena šestih tovrstnih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode. Zoper oba osumljena bodo podane kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velike tatvine," so sporočili z ljubljanske policijske uprave in dodali, da so 19-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj, njegov starejši pobratim pa jih izvajal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju premoženjske kriminalitete.